Jak radzą sobie przedstawiciele na rynku pracy?

Dowiedz się, co przedstawiciele medyczni i farmaceutyczni myślą o przyszłości swojego zawodu​​​​​​​. Czy powrót do tradycyjnego modelu pracy jest możliwy? Sprawdź!

Raport Grupy NDG

W czerwcu 2021 roku przeprowadziliśmy badanie metodą ankietową online, dotyczące sytuacji przedstawicieli medycznych i farmaceutycznych na rynku pracy w dobie COVID-19. W badaniu wzięło udział 116 osób - przedstawicieli medycznych i farmaceutycznych, którzy podzielili się swoimi pandemicznymi doświadczeniami i przewidywaniami dotyczącymi tego, jak będzie wyglądała ich praca w przyszłości.

O autorze

Grupa NDG posiada ponad 22 lata doświadczenia w  outsourcingu sił sprzedaży. Podchodzimy elastycznie do wyzwań i zmieniających się warunków rynkowych. Dzięki nowym narzędziom cyfrowym oraz doświadczeniu naszych rekruterów potrafimy zbudować profesjonalny zespół ambasadorów Twojej marki. Zapewniamy kompleksową obsługę projektów sprzedażowych. Rozpoczynając od procesu rekrutacji i obsługi pracowników, przez dział kadr i księgowość po wyposażenie przedstawicieli w służbowy samochód i sprzęt teleinformatyczny. Podczas wieloletniej działalności kilka tysięcy przedstawicieli zaangażowaliśmy w projekty realizowane dla największych koncernów.

Czego dowiesz się z raportu?

Roracja na rynku pracy

Czy pandemia zmusiła przedstawicieli medycznych i farmacetucznych do zmiany pracy?

Nowe narzędzia pracy

Czy firmy wspierały swoich pracowników i wdrożyły nowe narzędzia pracy?

Wyniki pracy w pandemii

Czy pandemia miała wpływ na wyniki w pracy przedstawicieli medycznych i farmacetycznych?

Przyszłość zawodu

Czy firmy wrócą do sposobu działa sprzed pandemii?

Zaufaj ekspertom!

Miniony okres wymusił szybkie i radykalne zmiany w naszej branży. Grupa NDG podeszła elastycznie do tej sytuacji i na bieżąco reagowała na potrzeby swoich partnerów biznesowych. Dzięki nowym narzędziom cyfrowym i zaangażowaniu naszych rekruterów sprostaliśmy wyzwaniom, jakie przyniosła pandemia. Dzięki tym doświadczeniom opracowaliśmy niniejszy Raport, stanowiący zarówno podsumowanie, jak i diagnozę działania w kolejnych miesiącach i latach. Zapraszam do lektury!

- Jarosław Janiszewski,
Grupa NDG

Dlaczego warto wybrać Grupę NDG?

Outsourcing
sił sprzedaży

Całe ryzyko związane
z zatrudnianiem bierzemy
na siebie. Dajemy naszym klientom możliwość koncentracji na rozwoju swojego biznesu.

Narzędzia
i wsparcie

Wyposażamy pracowników
w niezbędne narzędzia
do pracy i gwarantujemy stałe wsparcie z obszaru kadr, finansów, IT, floty samochodowej.

Bezpieczeństwo
i spokój